Farad Header Banner

Universele dakdragers

Bent u op zoek naar universele dakdragers? Volledig universele dakdragers bestaan helaas niet. Faradbox heeft wel een aantal type dragers die zeer universeel zijn. Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor type dak uw auto heeft. Afhankelijk hiervan kan de meest universele dakdrager worden uitgezocht.

Auto met een glad dak
Als u een model heeft met een glad dak dan heeft uw auto geen dakrail waarop de dragers kunnen worden bevestigd.

Auto met open dakrail
Als u een auto met een open dakrailing heeft dan kunnen de dakdragers aan de dakrailing worden geklemd. 


Auto met gesloten dakrailing
Bij een auto met een gesloten dakrailing worden de dakdragers aan de zijkanten vastgeklemd. Ook hier is de dikte van de railing weer van belang.

Auto met fixed points
Bij een auto met fixed points zit er in het dak(aan de zijkanten) een klepje die kan worden geopend. Hieronder zit een schroefdraad waaraan de dakdragers kunnen worden bevestigd. 

Vind de geschikt dakdragers voor uw model met onze handige dakdrager zoeker

Via onze handige dakdrager zoeker vindt u gemakkelijk de dragers die geschikt zijn voor uw auto. Klik het geschikte merk aan, ga verder naar uw model en vervolgens kunt u kiezen uit een aantal dakdragers die geschikt zijn voor uw auto.

 


Hoe moet ik mijn universele dakdragers monteren

De dakdragers van Faradbox zijn gemakkelijk zelf te monteren met de meegeleverde tools. Ook als u zelf wat minder handig bent moet het monteren van de dakdragers voor u geen enkel probleem zijn. Het monteren van de dakdragers gaat snel en gemakkelijk. Binnen enkele minuten kunt u de dakdragers op uw auto monteren.

Belangrijk bij het aanschaffen van dakdragers

Bij de aanschaf van dakdragers is het belangrijk dat u op een aantal goed nakijkt. De belangrijkste hiervan is de maximale belastbaarheid van uw dak. De dakdragers van Farad staan bekend om hun hoge laadvermogen. Echter moet uw autodak dit laadvermogen ook kunnen hanteren. Bijvoorbeeld: Uw autodak heeft een maximaal laadvermogen van 100kg. Stel het type dakdragers die u heeft gekocht wegen 10kg en de dragers kunnen een maximale belasting aan van 100kg. Uw dakkoffer weegt ook 10kg, u kunt dan maximaal nog 80kg aan laadvermogen in uw dakkoffer kwijt.

Het is ook nog mogelijk om een slot toe te voegen aan uw dakkoffer. Het slot zal ook ook mee moeten worden genomen in het totaalgewicht